موسسه حقوقی و پژوهشی سایه با افتخار آماده بررسی مشکلات حقوقی و مشاوره ، وکالت و داوری در پرونده ، امور آموزش و پژوهش می باشد. از این رو جهت خدمت رسانی دقیق و تخصصی ، متقاضیان محترم می توانند با شماره تلفن های تلفن ۲۲۲۲۴۴۹۵ ، ۲۲۲۲۴۴۹۴ ، ۲۲۴۲۱۰۹۰ و در موارد ضروری با شماره 09123459014 تماس حاصل نمایند.
وظایف و کارکردهای تلویزیون
امروزه می توان برای تلویزیون وظایف گوناگونی در نظر گرفت. اطلاع رسانی و پخش اخبار و تحلیل وقایع ، بالا بردن آگاهی مخاطبان و پخش برنامه های آموزشی و ارزشمدار ، پخش برنامه های سرگرم کننده و مهیج همچون مسابقات ورزشی، سریال ها و فیلم های سینمایی و... همه از جمله مواردی هستند که مخاطبان از تلویزیون انتظار دارند. از همین رهگذر کارکردهای تلویزیون نیز آشکار می شود که در ادامه به تشریح مهم ترین آنها یعنی اطلاع رسانی ، اجتماعی شدن و تبلیغات می پردازیم.
الف) اطلاع رسانی صحیح
هدف اولیه تأسیس رسانه های همگانی عرضه اطلاعات و اخبار بود. بند 3 قطعنامه تداخل در علائم رادیویی نیز حکومت های تمام دول را به خودداری از تداخل در حق مردم برای آزادی اطلاع رسانی دعوت می کند و بند چهارم نیز به دادن گزارش به صورت واقعی و عینی تأکید دارد. انقلاب اطلاعات رابطه ای معکوس با تمرکز قدرت و اقتدار دارد و عمده ترین تأثیر آن در حوزه ی فکر و فرهنگ رخ می دهد. بنابراین از جمله مهم ترین کارکردهای تلویزیون را می توان اطلاع رسانی دانست. مردم هر جامعه ای حق بر اطلاع و آگاهی از صحیح ترین اخبار و اطلاعات موجود در سطح داخل و خارج کشور را دارند، نتیجه ی منطقی پذیرش این حق آن است که اخبار و اطلاعاتی که به دست مخاطبان می رسد می بایست علاوه بر واقعی ، صحیح و معتبر بودن ، از سانسور نیز مصون باشد و هیچ نهادی نمی بایست با اعمال فشار در پی گزینشی کردن اطلاعات پخش شده از تلویزیون باشد.
اگر در کارکردهای صحیح تلویزیون اخلال ایجاد شود چه بسا مردم اطلاع صحیحی از رخدادهای پیرامونی نمیابند و عقایدی در آنها شکل می گیرد که مطابق واقع نیست بنابراین، تحلیل آنها و در نتیجه رفتارهای غلط از آنها سر میزند و از این طریق علاوه بر تضییع حق آنها بر دانستن ممکن است خساراتی مادی یا معنوی به دیگران وارد کنند و یا با رفتار های حاصل از تحلیل خود تصمیماتی گیرند که خساراتی به آنها وارد شود.
این امکان وجود دارد که رسانه ها حس امنیتی کاذب را القاء نمایند و ذهن ها را از مسائل عینی دور سازند ، با توجه نکردن به واقعیات و بزرگنمایی پاره ای از مسائل بی ارزش ، رسانه های گروهی جامعه را دچار فرسودگی و خستگی روحی می کنند. ایجاد شور و شوق ، حیات و بالندگی در اعضای جامعه از طریق رسانه ها تنها از رهگذر انتقال و بیان واقعیت های جامعه و روشنگری در عرصه تهدیدات منافع ملی تحقق می یابد.
نقض حق اطلاع مردم از اخبار و دریافت اطلاعات درست از ضرورت های زندگی در جوامع امروزی است و نقض آن با مسئولیت کیفری و مدنی مواجه است.
ب) اجتماعی شدن
همزادی رسانه و اطلاعات و تلاقی این مفاهیم با قدرت و نقش مستقیم رسانه در شکل دهی به هنجارهای اجتماعی ، عمومی وارزشهای فردی ، معادله ی مهم و تازه ای را در جهان معاصر رقم می زند
حصول کارکرد اجتماعی شدن، بستگی زیادی به کارکرد اول یعنی اطلاع رسانی صحیح دارد. پس از اطلاع رسانی صحیح و آگاه شدن آحاد جامعه ، تلویزیون می تواند مردم را به اطلاعاتی که اهمیت بیشتری دارند سوق دهد و با نقد ها و تضارب آراء موجود میان کارشناسان ، زمینه را برای پویایی و رشد اندیشه های نو و سازنده در سطح جامعه ایجاد کند و به ارتقاء حقوق مردم از طریق جلب توجه آنان و آگاه کردن آنان به حقوقشان کمک کند.
رسانه های گروهی با انعکاس اخبار و اطلاعات مربوط به رویدادها و مسائل اجتماعی در واقع میان مردم ارتباط افقی برقرار کرده و آنها را نسبت به یکدیگر مطلع می سازند. همچنین رسانه ها قادرند با جمع آوری و انعکاس نظرات ، انتقادات و عقاید مردم و مسئولان ، ارتباط عمودی میان دست اندرکاران امور حکومت و مردم را برقرار سازند. بدین گونه رابطه ی میان حاکمیت و مردم از رابطه ای که در آن دولت از بالا دستورات و خواسته هایش را یکسوه به مردم در پایین تحمیل می کند دگرگون شده و رابطه ای تعاملی میان آنها شکل می گیرد و دولت و مردم از نیازها ، خواسته ها ، برنامه ها و نظرات یکدیگر آگاهی می یابند.
البته رسیدن به این نتیجه بسته به آن است که تلویزیون ارزش های بنیادین بشری و اخلاقی را ترویج دهد در غیر این صورت اگر به دلیل تأثیر بالا در اذهان عمومی ، این رسانه به آلت دستی برای ترویج ضدهنجار و ضدارزشها و ایجاد تنش تبدیل شود و از این باب آسیبی به اشخاص یا طیفی خاص برسد و این آسیب شرایطی همچون قابلیت انتساب به تلویزیون را داشته باشد ، مسئولین امر می بایست پاسخگو باشد.
برای کارکرد اجتماعی در اسناد بین المللی، به عنوان مثال می توان به قطعنامه 139/31 مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرد. این قطعنامه در سال 1976 با نام همکاری و معاضدت در کاربرد و بهمبود نظام های اطلاع رسانی ملی و ارتباط جمعی برای پیشرفت اجتماعی و توسعه به تصویب رسید. قطعنامه ای که در مقدمه ی خود ایجاد و توسعه ی نظام های اطلاع رسانی ملی و ارتباطات جمعی را تا حدود زیادی کمک کننده به حفظ و پیشبرد ارزش های فرهنگی کشورها دانسته است و وسایل ارتباط جمعی را یکی از مؤثرترین راهها برای ارسال دانش علمی و فن آوری و ارزش های فرهنگی کشورها معرفی می کند.
ج) تبلیغات
از کارکردهای دیگر تلویزیون که شایان توجه است می توان به کارکرد تبلیغاتی اشاره کرد. بسته به نوع نظام تأسیس ، مدیریت و نظارت بر تلویزیون ، محتوای پخش شده از آن نیز متفاوت خواهد بود.
اگر سیستم حاکم، کار تلویزیون را به صورت نوعی تجارت بداند، تلویزیون برای ادامه حیات ، گسترش فعالیت و سودآوری خود نیازمند درآمدزایی است ، در این صورت برای مالکان تلویزیون، پخش تبلیغات منبع خوبی برای کسب درآمد خواهد بود.
اگر تلویزیون به دست احزاب یا شخصیت های سیاسی تأسیس و اداره شود می بایست برای نیل به اهداف آنان تبلیغات سیاسی خود را طوری جهت دهی کند که باب میل آنها باشد.
در هرصورت چه تبلیغات تجاری باشد و چه سیاسی ، این امکان وجود دارد تا از این رهگذر آسیب ها و خساراتی به اشخاص ، شرکت ها ، احزاب ، گروهها و... وارد گردد که در صورت اثبات، بسته به مورد آن می تواند موجب مسئولیت مدنی و یا حتی کیفری گردد.
برای مثال می توان به اعلامیه اسلامی حقوق بشر در این زمینه اشاره کرد که در بند ج ماده 22 سوءاستفاده از تبلیغات را ممنوع می دارد.
موسسه حقوقی و پژوهشی سایه با افتخار آماده بررسی مشکلات حقوقی و مشاوره ، وکالت و داوری در پرونده ، امور آموزش و پژوهش می باشد. از این رو جهت خدمت رسانی دقیق و تخصصی ، متقاضیان محترم می توانند با شماره تلفن های تلفن ۲۲۲۲۴۴۹۵ ، ۲۲۲۲۴۴۹۴ ، ۲۲۴۲۱۰۹۰ و در موارد ضروری با شماره 09123459014 تماس حاصل نمایند.
نشانی: تهران، خیابان بخارست(شهید احمد قصیر) - کوچه مقدس(4) - پلاک 20 - واحد یک
تلفن: 2-88756340 و 8-88748606
پست الکترونیک: sayehlaw@gmail.com